Jag hade tänkt mig att den här Bloggen ska handla om lite av varje, Privat och "Business" från Sverige och Sydafrika.

23 april 2012

Kåkstadstur

Hej igen.

Nu har det gått snart 14 dagar, sen jag skrev något, så nu är det dags igen.
Vi håller fortfarande på att rusta och fixa, för nästa säsong. har satt ett nytt staket på baksidan, men det är inte helt klart, men en bild får ni i alla fall.
Dom som hjälper oss, är två bröder från Malawi och dom är väldigt duktiga.

Ja, sen har vi varit på en fin kåkstadstur, med 17 unga, trevliga läkare från Sverige. Det var i torsdags. Vi började med en underhållande och god lunch i kåkstaden Llanga, som ligger utanför Kapstaden, mot flygplatsen. det är det äldsta kåkstaden här. Tog en hel del bilder, men dom blev alla så suddiga, tyvärr.
Efter lunchen där, for vi vidare till Philani kliniken. Där träffade vi först Ingrid och hon berättade om sitt arbete med kliniken och allt annat, som hon håller på mig. En helt underbar kvinna. är så stolt, att få ha henne som min vän.
Här sitter, från vänster, Ingrid och jag plus 3 av de 17 läkare som vi hade med oss.
Efter att Ingrid pratat, så gick vi runt och tittade på allt det fina, som görs av kvinnor som bor i Khayelitsha och jobbar på Philani.
 Den översta bilden, är ju som ni ser, ett lejon. Den konstformen heter Fresco och som ni ser, så består den av flera målningar som är hopsatta. Det är så, att flera kvinnor får en varsin bild av en lejondel och oberoende av varandra, så målar dom sin del av lejonet, sen sätts dessa ihop. Jag tycker att det blir så häftiga resultat
Här är delar av den lilla affär, som finns där och vi hoppas att de som kommer dit, handlar så mycket som möjligt.
Allt som finns här, är ju gjort av de svarta kvinnor som jobbar där. Alla saker är märkta med namnet på den som gjort arbetet och viss procent av priset går till den kvinnan som gjort arbetet. Dom får ju ingen lön, utan dom får pengar när dom sålt något. Därför är det så viktigt att de turister som kommer dit, handlar ordentligt.
Nu är det slut för idag och nästa gång kommer det att handla om vår resa, som i morgon går med våra grannar, till Paternoster och dess omgivningar på västkusten. Plus annat intressant som finns på internet.

Kolla nästa vecka igen. Var rädda om varandra

1 kommentar:

Anonym sa...

Stolt över dig mamma...<3